Wat is eigenlijk een tandarts bril?

Een tandarts bril is een bril die speciaal gemaakt wordt om klachten van voornamelijk de nek, rug en schouders te helpen voorkomen. Als tandarts, mondhygiënist of tandtechnicus zit je vaak voorover gebogen in een overbelaste houding.

Met een speciale loepbril of prismabril aangevuld met eventuele sterktes zorgt deze bril ervoor dat je in een correcte werkhouding kunt zitten zonder je nek te ver voorover te hoeven buigen en je ogen te hoeft vermoeien. Je kunt in een rechte positie blijven zitten en toch je werkveld blijven overzien tijdens de behandeling van je patiënt.

Hoe komt deze bril tot stand?

Deze speciale bril wordt altijd op maat gemaakt. Hier gaat een onderzoek aan vooraf. In dit onderzoek wordt gekeken naar de juiste zithouding voor het beste werkcomfort. Door de bril op maat te maken kunnen we rekening houden met je individuele werkafstand,werkhandelingen en gezichtsvermogen.

Een van onze optometristen heeft hier een speciale opleiding voor gevolgd. Ook vind je bij ons speciale apparatuur om deze bril goed aan te kunnen meten.

Wat is een loepbril?

Als we een bril voor je zouden maken met een traditioneel vergrotingssysteem worden details versterkt. Maar zit je vaak niet in een correcte werkhouding. Een loepsysteem in je bril, oftewel een loepbril, geeft je de mogelijkheid om in een juiste werkhouding met een groot gezichtsveld alle details te kunnen waarnemen.

Wat is een prismabril?

Als je als tandarts, mondhygiënist of tandtechnicus in de best mogelijke werkhouding zit, kun je niet goed je hele werk overzien. Je bent altijd gedwongen om je nek te buigen in een lastige hoek wat ook ergonomisch niet aan te bevelen is.  Of je moet je oogbollen te ver naar beneden roteren wat vermoeidheid in je ogen oplevert.

Door je zicht voorwaarts te verschuiven met behulp van prismatechniek kunnen we deze problemen oplossen.  Je hoeft je hoofd dan niet verder dan in een hoek van 20 tot 25 graden te buigen om toch in de mond van de patiënt te kunnenkijken.

Vragen?

Heb je vragen of wil je weten of een bril ook jou helpt je werk makkelijker uit te voeren maak dan een afspraak bij ons in de winkel.

Maak nu een afspraak bij SVEN voor Ogen

MAAK EEN AFSPRAAK