Bestaat een dyslexiebril? Een bril die dyslexie opheft? Kun je een bril kopen waarmee je helemaal geen last meer hebt van de dyslexie? Nee, wij zeggen altijd je hebt dyslexie of je hebt het niet. Dyslectische mensen hebben een gave en kunnen veelal dingen in hun hoofd die anderen nooit kunnen aanleren, maar in onze maatschappij heb je best last van de dyslexie.

Een dyslexiebril lost je dyslexie ook niet op maar het kan je enorm helpen bij het verwerken van tekst, net zo simpel als dat sommige mensen enorm veel baat hebben bij een bril met een ‘gewone’ sterkte.

Wat is een dyslexiebril?

Wat zou het fijn zijn dat een dyslexiebril de diagnose zou opheffen maar dat doet het niet, het is een hulpmiddel dat bij de ene dyslect werkt en bij de andere niet. Dyslexie is een term die in de wetenschap gebruikt wordt voor ernstige problemen met het kunnen lezen van woorden.

Het lezen van woorden begint bij het waarnemen van de letters en vervolgens worden deze letters in je hoofd verwerkt tot woorden. Het waarnemen van letters doe je met je ogen en hier kan een bril je helpen om het beeld rustig binnen te laten komen. Een jongen van 7 kwam tijdens de meting erachter dat hij met bril de letters niet meer zag bewegen; letterlijk zei hij: “he, als ik de bril op heb dan staan de letters stil”. Voor deze jongen leest dat een stuk rustiger en daarmee sneller.

Het aanmeten van de dyslexiebril bestaat uit een aantal onderdelen en bij ons in de winkel meten we gewoon wat je nodig hebt en met de pasbril kun je zelf beslissen of de bril je helpt makkelijker de tekst waar te nemen.

Wat is de prijs van een dyslexiebril?

Wat er in deze bril nodig is om prettig te kijken kunnen we op voorhand niet zeggen, soms is een prisma nodig en soms een kleurfilter, soms ook beide. Daarom wordt elke dyslexiebril  op maat aangemeten en kunnen we pas na de meting vertellen wat de kosten zijn voor de bril. We hebben dus geen standaard prijs voor dit op maat gemaakte product.

Kan ik een vergoeding krijgen als ik een dyslexiebril koop?

Of je een vergoeding krijgt voor een dyslexiebril hangt af van de vergoeding welke de zorgverzekeraar verstrekt. In je polis staat of je in aanmerking komt voor een vergoeding als je een bril aanschaft

Ervaringen met dyslexiebril.

Op internet worden zowel positieve als negatieve ervaringen gedeeld door mensen die een dyslexiebril gekocht hebben. Onze ervaring is dat als mensen bewust een dergelijke bril op maat aanschaffen dat ze deze dan ook gebruiken en er ook plezier van hebben. Maar als je denkt dat je met deze bril in 1 x al je dyslexieproblemen opgelost hebt dan moeten we je teleurstellen en kun je beter ook niet tot koop overgaan.

Als je echt wilt weten of het iets voor je kan zijn maak dan een afspraak voor een dyslexiebril in onze agenda. Dan kunnen we samen met jou kijken of het wellicht iets voor je is. De kosten van dit oogonderzoek bedragen  €50,00.

Is een dyslexie bril iets voor jou?

MAAK EEN AFSPRAAK