Wat is eigenlijk een multifocale bril ?

Een multifocale bril is een bril waarmee je op bijna alle afstanden scherp kunt zien. Wat niet inhoudt dat het in alle kijksituaties langdurig comfortabel is. Veelal begint vanaf je 40e het goed kunnen zien op leesafstand problemen op te leveren. Op deze pagina vertellen we hoe het komt dat je moeite krijgt met het lezen en waarom een multifocale bril een oplossing kan zijn. En waarom ook soms niet……

Wat zijn accommodatieproblemen?

Na je 40e beginnen veelal de accommodatie problemen, het scherpstellen van wat je ziet op een korte afstand lukt dan niet zo goed meer. De ooglens verandert voortdurend van vorm en zorgt dat het licht precies op het netvlies valt. Wanneer je ouder wordt, en dus ook de ooglens ouder wordt, gaat het scherpstellen steeds langzamer en minder nauwkeurig en ga je slechter zien. Dit is een normaal proces en hoort bij het ouder worden.

Deze accommodatieproblemen zorgen er veelal voor dat je steeds meer moeite krijgt met het lezen of het kijken naar een beeldscherm. Het is mogelijk om hier een aparte leesbril of beeldschermbril voor aan te schaffen. Maar als je al een bril voor veraf hebt is het vaak prettiger om het vertedeel soepel te laten overlopen in het leesdeel.

 

Verschillen in multifocale glazen.

Er zijn veel verschillende kwaliteiten te koop in multifocale glazen en het verschil in kwaliteit zien wij vaak terug in het kijkcomfort van onze klanten. De verschillen zijn terug te vinden in de grootte en breedte van het leesgedeelte en de hoeveelheid vervorming aan de zijkant van het brillenglas. Net als met al onze andere onderzoeken worden onze multifocale brillen ingemeten met de modernste en nauwkeurigste apparatuur. Het grote voordeel van een multifocale bril is dat je niet meer hoeft te wisselen tussen een verte en leesbril. Je ziet scherp op alle afstanden zonder je daarvoor te hoeven inspannen.

Wat zijn voor- en nadelen ?

Doordat het glas op meerdere sterktes geslepen is, zul je vaak moeten wennen aan het op een bepaalde manier door het glas te kijken om iets scherp te zien. Voor sommigen is dit echt een nadeel omdat ze echt wel even moeten wennen. Het overgrote deel went overigens prima aan de veranderde kijkgewoonte. Het grote voordeel van een multifocale bril is dat je op alle afstanden scherp ziet.

 

 

  • Altijd advies op maat
  • Grootste collectie monturen in de regio
  • Gediplomeerde optometristen
  • Multifocaal specialisten

Ik heb een multifocale bril van een ander en ben er niet blij mee.

Wij hebben vaker mensen bij ons in de winkel voor een 2nd opinion omdat ze niet prettig kijken met hun multifocale bril. Wij zijn echte multifocaal specialisten en als je een bril hebt waar je niet prettig mee kijkt, kijken we graag met je mee waardoor dat komt. Te allen tijde zullen we je adviseren om terug te gaan naar de winkel waar je je bril gekocht hebt omdat zij in de gelegenheid gesteld moeten worden om het probleem op te lossen.

Wat nou als ik er niet aan kan wennen?

Als je ondanks onze zeer zorgvuldige aanpassing van je multifocale bril er niet aan kunt wennen gaan we samen kijken waardoor dat veroorzaakt wordt. Soms is het een oplossing om de multifocale bril aan te vullen met een aparte computer of leesbril. Mocht je uiteindelijk toch niet kunnen wennen aan een multifocale bril dan lossen we dit altijd voor je op met de best mogelijke alternatieven.

Wil je meer informatie of ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Of wil je graag antwoorden op al je vragen over multifocale glazen neem dan contact met ons op via het contactformulier dan zullen we je bellen.

Neen nu contact met ons op.

CONTACT OPNEMEN