Een nachtbril is een bril met speciale filterglazen die hinderlijke schitteringen van andere auto’s neutraliseert. De filterglazen (al dan niet met een geelfilter toegevoegd) in deze nachtbril verhogen het contrast en verscherpen zo je zicht op de weg. Deze bril is niet alleen ’s nachts prettig maar ook bij slecht weer geeft het een beter zicht en kun je veiliger aan het verkeer deelnemen.

Waardoor komt het dat je beter nachtzicht hebt met een bril met DriveSafe brillenglazen.

Onze pupilgrootte verandert in de loop van de dag: hoe meer licht er in de omgeving is, hoe kleiner de pupil –en vice versa-. Licht bestaat uit veel verschillende kleuren. Deze kleuren ontstaan als het licht wordt onderbroken door bijvoorbeeld water. Door deze onderbreking zie je sneller wazig of zie je minder contrast tussen de kleuren. Met name de aanwezigheid van blauwlicht, wat veel gebruikt wordt in koplampen van een auto, zorgt voor een sterke verstrooiing van kleur. Een nachtbril filtert het blauw waardoor je meer contrast ziet. Het eindresultaat: je hebt beter zicht en kunt afstanden preciezer inschatten onder moeilijkere omstandigheden, bijv. ’s nachts, bij regen, mist of sneeuw.

 

Is een nachtbril ook geschikt zonder sterkte?

Ja, het kan zijn dat alleen het DriveSafefilter (al dan niet met geel filter toegevoegd) een enorme verbetering oplevert als je ‘s nachts auto rijdt. Daarom is het ook raadzaam om langs te komen als je wel scherp ziet maar ’s nachts last hebt van bij voorbeeld:

  • de koplampen van tegenliggers of soms helemaal verblind bent achter het stuur van je auto;
  • niet zo goed ziet ’s nachts;
  • het licht van verkeersborden, reclameborden of lantaarnpalen;
  • angst om de weg op te gaan met de auto als het donker, regent, sneeuwt of mistig is.

Is elke geelfilterkleur geschikt?

Nee niet elke geelfilterkleur geeft bij iedereen hetzelfde resultaat. Dit heeft te maken met de gevoeligheid van het netvlies in je oog. Bij ons kunnen we testen welke filter het beste nachtzicht voor je oplevert.

Zo maar even een nachtbril kopen kan dus eigenlijk niet. Laat je dan ook nooit verleiden door allerlei tv-reclames of foldertjes. Beter iets goeds aangeschaft dan iets kopen wat niet aan je verwachting voldoet.

Ziet iedereen ’s nachts beter met een nachtbril in de auto?

Nee, iedereen is anders en elk oog is anders daarom is een nachtbril niet voor iedereen een oplossing. Bij ons in de winkel kunnen we meten of een nachtbril jou helpt beter te zien ’s nachts in het verkeer.

Twijfel je of het zin heeft om een speciale nachtzicht bril aan te schaffen?

Na een uitgebreid oogonderzoek kunnen we vrijwel met 100% zekerheid zeggen of je baat hebt bij een speciale nachtbril. Natuurlijk beslis je zelf of je de bril koopt. In een aantal gevallen kunnen we je  een proef set met verschillende geelfilterglazen meegeven om te ervaren hoe het kijkt.

Maak nu een afspraak bij ons in de winkel voor een oogmeting om te testen of een geelfilter voor jou ook werkt om ’s nachts beter te zien.

Maak nu een afspraak bij ons in de winkel.

MAAK EEN AFSPRAAK