Daglenzen zijn lenzen die je een dag draagt of voor een bepaald moment op een dag, bijvoorbeeld als je gaat zwemmen.Zo kies je voor optimaal gebruiksgemak en comfort. Doordat je de lenzen één dag draagt hoe je ze niet schoon te maken en te bewaren. Daglenzen worden ook wel disposable lenzen genoemd. Elke dag schone en onbeschadigde lenzen voor helder zicht!

Daglenzen zijn fijn als je het dragen van lenzen wilt afwisselen met het dragen van een bril. Ook tijdens je vakantie zijn ze handig, je hoeft geen vloeistof mee te nemen om je lenzen te verzorgen. Doordat je elke dag schone lenzen pakt zijn ze erg hygiënisch en helemaal fijn als je snel last hebt van geïrriteerde of gevoelige ogen.

Welke voordelen kennen daglenzen?

Daglenzen zijn contactlenzen die je een dag draagt. Het grote voordeel is dus dat je ze niet hoeft te reinigen de kans op bacteriën of vuil in je oog is hierdoor erg klein. Daarnaast gooi je ze weg als je ze uitdoet, geen gedoe meer met lenzen houders en vloeistoffen.

Kortom:

  • Daglenzen zijn handig tijdens het sporten;
  • Ideaal tijdens vakanties;
  • Heel fijn af te wisselen met een bril;
  • Elke dag schone lenzen waardoor ze erg hygiënisch zijn.

Wat zijn de nadelen van daglenzen?

Daglenzen hebben bijna geen nadelen. Omdat je ze maar een dag draagt en dus de kans op een bacteriële infectie klein is, is het een lens met weinig risico’s.  Op vakantie heb je geen gedoe met vloeistoffen en houders. Toch hebben daglenzen voor sommige mensen een nadeel. Door een minder voorkomende sterktevan jeoog kan het zijn dat deze, in verhouding tot maandlenzen, veel duurder zijn waardoor ze eigenlijk geen alternatief zijn.

Kan ik daglenzen bestellen?

Bij ons kun je natuurlijk daglenzen bestellen. Als je al je lenzen bij ons hebt gekocht en je wilt graag een setje daglenzen voor je vakantie dan kun je via de contactpagina daglenzen bestellen. Als we op basis van dit berichtje denken dat het verstandig is om eerst je ogen te laten controleren zullen we je bellen voor een afspraak.

Als je nu een bril draagt kun je het beste een afspraak maken voor een lens aanpassing. Een oogmeting voor lenzen is namelijk iets anders dan een oogmeting voor je bril. Bij een meting voor lenzen meten we ook nauwkeurig de bolling van je oog en kijken naar de conditie van je oog zodat we zeker weten dat lenzen dragen geen kwaad kan en dat we de beste lenzen voor je bestellen.  Als we samen vinden dat je lenzen kunt proberen maken we een afspraak om te oefenen met lenzen.

Waarom een torische daglens met cilinder?

Torische daglenzen hebben een cilinder en een as die zijn ontwikkeld om een astigmatisme te corrigeren. Bij een astigmatische afwijking heeft je hoornvlies een ovale vorm waardoor de beelden op het netvlies niet duidelijk zijn. Het dragen van torische daglenzen zal deze vorm corrigeren en je een helder zicht geven. Het is daarom belangrijk dat wanneer je astigmatische afwijking hebt je dan ook een daglens koopt met cilinder.

Wat zijn de beste daglenzen?

Dat kunnen we niet zomaar zeggen; dat is namelijk afhankelijk van je ogen. De vorm van je ogen en de kwaliteit van je traanvocht is mede bepalend voor wat voor jou de beste lenzen zijn. Er zijn verschillende soorten daglenzen, onze contactlens specialisten weten wat er te koop is en zullen samen met jou op zoek gaan daar de beste daglenzen.

  • Altijd advies op maat
  • Grootste collectie monturen in de regio
  • Gediplomeerde optometristen
  • Multifocaal specialisten

Kan ik mijn daglenzen op internet kopen als ik al een bril heb?

Daglenzen zijn een mooie aanvulling op je bril, zeker voor het sporten of tijdens je vakantie. Toch adviseren we niet om je lenzen op internet te kopen, ook bij daglenzen heb je kans op infecties en beschadigingen van je oog als de pasvorm van je lens niet optimaal passend is. Informeer bij ons wat voor jou de beste optie is; lenzen kopen doe je niet zomaar!

Waarom moet ik mijn daglenzen ook laten aanmeten terwijl ik ze maar zo nu en dan draag?

Als je je daglenzen laat aanmeten dan weet je zeker dat ze goed op je oog zitten en prettig dragen. Op deze manier beschadigen ze je ogen niet en heb je er veel plezier van. Ook al draag je je lenzen zo nu en dan,ze kunnen toch je ogen beschadigen en dat wil je toch niet?

 

Kan ik daglenzen ook proberen?

Ja! Dat kan. Wij hebben een contactlens ervaringsprogramma. Gedurende 3 maanden krijg je van ons twee soorten daglenzen en 1 soort maandlens en gaan we samen met je kijken wat jij de beste daglenzen vindt.  In deze periode hebben we regelmatig contactmomenten waarin we de conditie van je ogen in de gaten houden en waarin we je ervaringen opschrijven. Het mooie van dit programma is dat je zelf ervaart wat het verschil is tussen de lenzen, maar ook of je daglenzen prettiger vindtdan maandlenzen. Zo kun je echt een goeie keus maken in welke lens voor jou als beste voelt.

Wil je een afspraak maken voor een lens-ervaring? kies dan in onze agenda voor het maken van een afspraak voor het aanmeten van zachte lenzen dan kijken we of je ogen geschikt zijn en vertellen we je alles over de lens experience.

Maak nu een afspraak voor het uitproberen van daglenzen.

AFSPRAAK MAKEN.