Bij ons kun je je zachte lenzen bestellen. Zachte lenzen zijn te bestellen in veel verschillende soorten, maten en draagtijden. Als je bij ons al eerder lenzen hebt besteld kun je via het contactformulier aangeven dat je toe bent aan nieuwe lenzen.

Als dit de eerste keer is dat je lenzen (bij ons) wilt bestellen dan willen we je vragen om een afspraak te maken in onze winkel. Voordat we weten wat voor jou de beste lenzen zijn kijken onze contactlens specialisten altijd eerst naar de conditie van je ogen, deze is namelijk minstens zo belangrijk als de lenzen zelf.

Wat zijn zachte lenzen?

Zachte lenzen zijn silicone hydrogel-lenzen en zijn gemaakt van een aangename biologische stof, die zich vormt naar het oog. Ze drijven op je traanvocht en vanwege het hoge vochtgehalte in de zachte lenzen en omdat ze meer vocht doorlaten, blijft het oog fris aanvoelen.

Wat is het verschil tussen harde en zachte lenzen ?

Aan harde, deze worden ook wel vormstabiele lenzen genoemd, moet je vaak wat langer wennen dan aan zachte lenzen. Zachte lenzen zijn comfortabeler en makkelijker in het gebruik. Het nadeel van zachte lenzen is echter dat deze sneller vervuild raken, snel uitdrogen en zo lang meegaan al harde lenzen.  De zachte lens daarentegen wordt gemaakt volgens een standaardmodel met de bedoeling dat ze zich aan het oog aanpassen. Soms lukt dat niet en daarom zijn zacht lenzen niet voor iedereen een oplossing.

Wat zijn de voordelen van zachte lenzen?

Zachte lenzen kennen een aantal voordelen ten opzichte van harde lenzen:

 • Ze dragen comfortabeler;
 • Er is veel keuze in draagtijd en draagmoment;
 • Je went er snel aan;
 • Je kunt ze direct hele dagen dragen, harde lenzen moet je langzaam ‘opbouwen’ qua draagtijd;
 • Lagere aanschafprijs;
 • Als je sterkte wisselt is dat voordeliger aan te passen;
 • Worden per 6 geleverd, heb je ook direct je reserve lenzen klaar liggen.

Wat zijn de nadelen van zachte lenzen?

Hoe mooi het ook lijkt zachte lenzen maar ze kennen ook nadelen:

 • Deze lenzen zijn soms sneller uitgedroogd;
 • Ze kunnen vuil en bacteriën absorberen waardoor je sneller infecties hebt;
 • Niet altijd op de meest perfecte manier om een (hoge) sterkte te corrigeren.

 

 • Altijd advies op maat
 • Grootste collectie monturen in de regio
 • Gediplomeerde optometristen
 • Multifocaal specialisten

Waar kan ik het beste mijn zachte lenzen kopen?

Zachte lenzen kun je op veel plaatsen bestellen en kopen.  Zorg er altijd voor dat de lenzen die je bestelt echt geschikt zijn voor jou ogen. Als je bij ons je zachte lenzen koopt, kijken we altijd eerst hoe het met je ogen is.

De sterkte is belangrijk voor het helder zicht maar om je ogen in goeie conditie te houden is het belangrijk dat de lenzen goed passen. Onze contactlens specialisten hebben de juiste kennis in huis om ervoor te zorgen dat lenzen je ogen niet beschadigen en prettig dragen. Elk jaar krijgen ze de nodige bijscholing en zo zijn ze altijd op de hoogte van alle ontwikkelingen en kunnen ze voor jou de beste lenzen adviseren.

Wat kosten maandlenzen ?

Bij ons koop je altijd de lenzen inclusief controle en de nodige reinigingsvloeistoffen. Op internet kun je alle lenzen bestellen, maar wij geloven niet ‘alleen’ lenzen. Je ogen zijn een belangrijk zintuig, dagelijks zijn ze de hele dag voor je in beweging om te zorgen dat je goed functioneert.

Het is ook niet ‘alleen’ de lens die bepaald of je prettig kijkt, vloeistoffen en controles zijn minstens zo belangrijk. Beschadigingen, veelal permanent, komen voort uit het feit dat deze 3 niet optimaal op elkaar afgestemd zijn. Daarvoor willen we je graag in en naar je ogen kijken. Alleen op deze manier kunnen we zien wat voor jou de beste maandlenzen zijn en vervolgens bestellen. Maandlenzen zijn er al voor € 7,00 per oog per maand. Altijd in overleg met jou, jouw ogen zijn ook voor ons belangrijk.

Ik heb een cilinder, kan ik dan ook zachte lenzen bestellen?

Ja, met een cilindrische afwijking kun je zachte lenzen kopen.  Een zgn. torische lens is speciaal gemaakt voor ogen met een cilinder Als je een cilinder hebt is je oog niet mooi rond maar heeft het meer de vorm van een rugbybal. Een dergelijke afwijking kun je met een cilinder in je lens corrigeren.

Als je geen cilinder in je lens hebt, en je hebt deze wel nodig zal je niet zo scherp zien. Onze contactlensspecialist kan exact de juiste lenzen kiezen die geschikt zijn voor je ogen. Cilindrische lenzen hebben namelijk een bepaalde ‘as-richting’, deze moet op de juiste manier op je ogen zitten. Dit kan door dunne en dikke vlakken in de lens, door een afgevlakte lens, en een soort van gewichtje die je lenzen op de juiste positie houden.
De aanpassing zorgt ervoor dat de lens altijd op de juiste manier op je ogen blijft zitten.

Zijn zachte lenzen voor iedereen geschikt?

Omdat deze gemaakt zijn van zacht materiaal zijn ze voor veel mensen geschikt. De zachte wordt echter gemaakt volgens een aantal standaardmodellen met de bedoeling dat ze zich aan het oog aanpassen. Soms lukt dat niet en dan zijn zachte lenzen niet voor iedereen een oplossing.

Al klant bij ons en je lenzen nabestellen?

VUL HET FORMULIER IN

Hoe kan in het beste mijn zachte lenzen indoen?

Het indoen van zachte lenzen is een fluitje van een cent, als je het een keer gewend bent. Eigenlijk doe je ze niet in, maar zet je ze op je ogen. Als je bij ons je zachte lenzen koopt dan helpen oefenen we samen met je hoe ze het beste in kunt doen. Hieronder beschrijven we 7 stappen die je kunt volgen als je je lenzen wilt indoen.

 1. Voor het indoen was je eerst je handen zodat het vuil van je handen niet op de lenzen komt, gebruik het liefst een neutrale handzeep;
 2. Controleer of de lens niet binnenstebuiten zit. Leg de lens voor het indoen op de top van je vinger en kijk of hij een mooi kommetje is. Doe je hem andersom in, voel je dat meteen en blijf je hem voelen;
 3. Zorg dat je handen droog zijn, anders blijft de lens makkelijk aan je vingers plakken;
 4. Zet de lens op de top van je wijsvinger;
 5. Met de middelvinger van dezelfde hand trek je het onderste ooglid iets naar onder;
 6. Met je andere hand trek je het bovenste ooglid naar boven;
 7. Je kunt nu de lens indoen.

Zachte lenzen uitdoen.

Het uithalen van zachte lenzen stelt niet zo veel voor,  als je het gewend bent.  Als je bij ons je zachte lenzen besteld dan helpen we je hoe ze het beste uit kunt halen. Hieronder beschrijven we in 4 stappen hoe je het beste je zachte lenzen uit kunt doen.

 1. Was je handen zorgvuldig
 2. Doe je linkerarm over je hoofd en gebruik deze hand om je bovenste ooglid omhoog te trekken;
 3. Met je rechtermiddelvinger trek je je onderste ooglid omlaag.
 4. Pak je lens met de duim en wijsvinger van je rechterhand uit je oog.