Weeklenzen kun je, afhankelijk van je draag patroon, maximaal een week tot twee weken dragen en daarna vervangen voor een nieuwe weeklenzen. Het zijn zachte lenzen met als grote voordeel het gebruiksgemak en soms hebben ze een meer dan 100% zuurstofdoorlatendheid. Dit betekent dus dat je ogen meer zuurstof krijgen dan wanneer je de lenzen niet zou dragen.  Weeklenzen drijven in het traanvocht op je oog, sommige lenzen hebben zelfs en speciale samenstelling waardoor je ogen goed vochtig blijven gedurende de hele dag.

Als je snel last hebt van droge ogen, omdat je bijvoorbeeld veel achter een beeldscherm werkt of in een omgeving werkt met airco dan heeft dit type lens echt een meerwaarde. De meeste weeklenzen hebben namelijk een hoog vochtgehalte en kunnen ook het vocht goed vasthouden.

In sommige gevallen mag je de lenzen permanent (24 uur) dragen, dan hoef je ze ook niet te reinigen. En kun je ze na 6 dagen gewoon weg gooien. Laat altijd een specialist bepalen of u de weeklenzen kunt doordragen of de lenzen dagelijks moet uitnemen.

 

Zijn weeklenzen geschikt voor mij?

Weeklenzen zijn prettig als je van gemak houdt. Je hoeft ze niet schoon te maken en na 6 dagen vervang je ze voor nieuwe. Als je vaak je lenzen vergeet uit te doen is het wellicht een goeie optie voor je, wel is het verstandig dat je op een vast moment in de week je lenzen wisselt.  Zo voorkom je dat je ze te lang draagt en schade aanbrengen aan je ogen.

Is de oogmeting voor weeklenzen anders dan voor andere lenzen?

Nee de oogmeting voor weeklenzen is gelijk aan de oogmeting voor de andere lenzen. Een contactlensspecialist meet bij ons de ogen en beoordeelt ook of je ogen geschikt zijn voor lenzen. Met de corneatopograaf meet de contactlensspecialist de vorm van je hoornvlies zo kunnen we de mooiste weeklenzen voor je te kunnen bestellen.

 

  • Altijd advies op maat
  • Grootste collectie monturen in de regio
  • Gediplomeerde optometristen
  • Multifocaal specialisten

Welke soorten weeklenzen bestaan er?

Weeklenzen zijn er in allerlei soorten. Zowel torische, sferische en multifocale weeklenzen kun je kopen. De multifocale lens heeft zowel een verte als een leesdeel in zich, voor mensen die leesondersteuning nodig hebben is dit een mooie weeklens. De lens die de verziendheid of de bijziend oplossen zijn de meest voorkomende weeklenzen. Dit zijn de zogenoemde Sferische lenzen.  Ook zijn er torische lenzen voor als je een cilinder nodig hebt.

Welke voordelen kennen weeklenzen?

Het grootste voordeel van weeklenzen is dat je deze lenzen 6 dagen dag en nachten mag doordragen. Dit is bij dag- en maandlenzen niet zo omdat je deze echt niet langer mag dragen dan een dag en dan moet reinigen. Overleg altijd met ons of jouw ogen geschikt zijn voor 6 dagen continue dragen.

Een ander voordeel is dat je geen vloeistof of lenzen bakje nodig hebt. Na de draagtijd gooi je deze lenzen weg.

Ook zijn de weeklenzen hygiënisch, je draag ze een week en daarna worden we vervangen. Doordat je ze minder lang draagt heb je minder last van oneffenheden en aanhechtingen van vuil.

Is het dag en nacht dragen van lenzen gevaarlijk voor je ogen?

 

Afhankelijk van het soort lens kun je ze dag en nacht dragen. Weeklenzen zijn echter gemaakt voor het dag en nacht dragen en laten heel veel zuurstof door. Toch is niet elk oog geschikt voor het dragen ervan. Alle andere lenzen moet je echt ’s avonds reinigen en een nachtje in je houder zetten. Afhankelijk van je ogen en het soort lenzen kun je ze dus continue dragen. Overleg altijd met ons of je de juiste lenzen hebt en of je ogen geschikt zijn zo voorkom je beschadigingen aan je ogen.

Kan ik bij jullie de controle laten doen en weeklenzen elders kopen ?

Lenzen kopen is niet alleen het uitpakken van het doosje. Aangezien je lenzen op je ogen draagt en je maar 1 paar ogen hebt wil je geen verkeerde lenzen dragen die je ogen permanent kunnen beschadigen. Daarom is het goed om altijd lenzen te kopen die optimaal bij je ogen passen en dat je je lenzen daar koop waar ze ook de gezondheid en geschiktheid van je ogen beoordelen en blijven controleren.

Kennismaken met Weeklenzen

Maak een afspraak