Maandlenzen zijn lenzen die je een maand draagt en daarna vervangen moeten worden. Goede maandlenzen zijn comfortabel en geven mooi helder zicht. Of je nu een cilinder nodig hebt, de zogenaamde torische lenzen, of lenzen met een leesondersteuning, de zogenaamde multifocale lenzen, met maandlenzen heb je veel keus!

Maandlenzen zijn zachte lenzen en alleen geschikt voor overdag. Als je gaat slapen doe je de lenzen in een houder met bewaarvloeistof . Deze lenzen zijn de meeste verkochte lenzen vanwege hun comfort en eenvoudige gebruik en hun goede prijs/prestatie verhouding.

Kan ik bij jullie maandlenzen bestellen?

Ja! Voor veel van onze klanten bestellen we maandlenzen. Maandlenzen zijn beschikbaar in veel verschillende uitvoeringen. Er is vrijwel voor iedereen een passende maandlens te vinden.
Voordelen van maandlenzen.

Door hun zachte materiaal zijn maandlenzen erg prettig om te dragen. Ze laten veel zuurstof door en veroorzaken weinig irritaties. Hierdoor zijn ze voor veel mensen geschikt. Maandlenzen zijn altijd zachte lenzen en “zitten” heel dicht op je oog waardoor je ze minder snel kwijt bent dan bijvoorbeeld harde lenzen. Ook kunnen er nagenoeg geen stofjes tussen de lens en het oog komen, in tegenstelling tot vormstabiele lenzen. Dit maakt ze uitermate geschikt voor sporten. Omdat je ze langer gebruikt zijn maandlenzen goedkoper dan daglenzen.

Wat moet ik doen als ik maandlenzen wil bestellen?

Maandlenzen kun je op veel plaatsen bestellen en kopen. Zorg er altijd voor dat de lenzen die je besteld echt geschikt zijn voor jouw ogen. Als wij de lenzen voor je mogen bestellen, kijken we altijd eerst hoe het met je ogen is. De sterkte is belangrijk voor het helder zicht maar om je ogen in goede conditie te houden is het belangrijk dat de lenzen goed passen. Onze contactlens specialisten hebben de up to date kennis in huis om ervoor te zorgen dat lenzen je ogen niet irriteren en dus prettig dragen. Elk jaar krijgen ze de nodige bijscholing en zo zijn ze altijd op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en kunnen ze jou de beste lenzen adviseren.

Wat kosten maandlenzen?

Bij ons koop je altijd de lenzen inclusief controle en de nodige reinigingsvloeistoffen. Op internet kun je alle lenzen bestellen, maar wij geloven niet in ‘alleen’ lenzen. Je ogen zijn een belangrijk zintuig, dagelijks zijn ze de hele dag voor je in beweging om te zorgen dat je goed functioneert.

Het is ook niet alleen de lens die bepaald of je prettig kijkt, vloeistoffen en controles zijn minstens zo belangrijk. Beschadigingen aan je oog, soms blijvend, komen voort uit het feit dat deze 3 niet optimaal afgestemd op elkaar zijn. Daarvoor willen we je graag in je ogen kijken. Alleen op deze manier kunnen we zien wat voor jou de beste maandlenzen zijn. Er zijn al maandlenzen voor € 7,00 per oog per maand. Altijd in overleg met jou, jouw ogen zijn ook voor ons belangrijk.

 

  • Altijd advies op maat
  • Grootste collectie monturen in de regio
  • Gediplomeerde optometristen
  • Multifocaal specialisten

Zijn maandlenzen voor iedereen geschikt?

Omdat de maandlenzen gemaakt zijn van zacht materiaal zijn ze voor veel mensen geschikt. Ook Torische lenzen (lenzen met cilinder) of multifocale lenzen (lenzen met een leesondersteuning) zijn er als maandlenzen. Een oog moet echter geschikt zijn voor lenzen daarom kun je ze het beste laten aanmeten door een van onze contactlensspecialisten. Zij kijken of je oog gezond is en met een topograaf meten ze het hoornvlies zodat je er altijd zeker van bent dat we de best passende lens voor je bestellen. Wil je het zeker weten? Maak een afspraak bij ons in de winkel.

Is de oogmeting voor maandlenzen altijd mogelijk?

Ja! De oogmeting voor maandlenzen wordt bij ons altijd door gediplomeerde specialisten uitgevoerd, er is altijd een contactlensspecialist bij ons aanwezig. Mocht je een contactlensaanpassing willen dan kun je ook een afspraak maken.

Voor- en nadelen van maandlenzen.

Maandlenzen kennen hun voor- en nadelen. Hieronder hebben we de voordelen en de nadelen van deze lenzen voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

  • Maandlenzen zijn zachte lenzen en deze dragen prettiger dan harde lenzen.
  • Zachte maandlenzen drijven als het ware in het traanvocht op je oog, hierdoor verlies je ze minder snel dan harde lenzen;
  • Omdat je ze langere tijd draagt zijn ze relatief voordelig.

Nadelen

  • Het nadeel is dat ze onderhoud en hygiëne vereisen. Je moet ze goed schoonhouden om de kans op infecties zo klein mogelijk te houden.
  • Daarnaast moet je als je op vakantie gaat ook je vloeistoffen en houders meenemen, en natuurlijk ook op vakantie moet je de hygiene regels goed naleven.

Ik heb een cilinder, kan ik dan ook maandlenzen bestellen?

Ja, met een cilindrische afwijking kun je maandlenzen dragen.  Een zgn. torische lens is speciaal gemaakt voor ogen met een cilinder, ook bekend als een astigmatisme. Bij een astigmatisme is het oog niet mooi rond maar heeft het meer de vorm van een rugbybal. Een dergelijke ovale ooglens kun je met een cilinder in je maandlens corrigeren.

Als je geen cilinder in je lens hebt, en je hebt deze wel nodig zal je niet zo scherp zien. Onze contactlensspecialisten kunnen exact de juiste lenzen kiezen die geschikt zijn voor jouw ogen. Torische lenzen hebben namelijk een bepaalde ‘as-richting’, deze moet op de juiste manier op je ogen blijven zitten. Dit gebeurt door de zgn. stabilisatie in de lens, en ook hier zijn weer veel verschillende uitvoeringen in te verkrijgen. Het aanmeten van contactlenzen is een uiterst precies proces.

 

Zijn maandlenzen altijd zachte lenzen?

Ja! Maandlenzen zijn altijd zachte lenzen. Harde of vormstabiele lenzen worden op een andere, kostbaardere manier, geproduceerd daarom zie je altijd zachte lenzen als maandlenzen. Zachte lenzen zijn comfortabeler en makkelijker in gebruik maar moeten wel echt goed aangemeten worden zodat ze goed op hun plek blijven en geen (blijvende) schade aanbrengen aan jouw ogen.

Zachte maandlenzen aanmeten?

AFSPRAAK MAKEN