Wat leuk dat je hier bent, op de site van Sven voor Ogen, de mooiste brillenwinkel in het hart van de Achterhoek. Op deze site maak je kennis met onze mooie producten en diensten.  Hieronder vind je wat we allemaal doen, welke kennis we in huis hebben en welke producten we verkopen.

Waar koop jij je bril?

Een bril of lenzen koop je daar waar je je prettig voelt, maar ook daar waar je de beste zorg vindt voor je ogen. Je hebt maar 1 paar ogen en die zijn onvervangbaar. Daarom zijn wij er net zo zuinig op als dat je zelf bent! Onze  gediplomeerde opticiens, optometristen en orthoptisten zijn daarom dagelijks bezig met hun passie: helder en scherp zicht voor jou.

In 2005 opende Sven voor Ogen haar deuren aan de Dorpsstraat in Ruurlo. Na de 10 jaar durende opleiding tot opticien, contactlens specialist en uiteindelijk optometrist heeft Sven een paar jaar een brillenzaak gehad onder de vlag van een grote landelijke keten.

Aangezien hij graag de beste oog zorg en de beste service wil verlenen heeft hij besloten om ‘Sven voor Ogen’ in Ruurlo te openen. In eerste instantie een brillenwinkel met ook optometrie. Met veel passie heeft hij de eerste 7 jaar in Ruurlo de brillen verkocht en de oogzorg uitgevoerd. Aangezien deze ruimte te klein was geworden is de winkel in 2014 verhuisd naar een nieuw pand iets verderop. Hier kreeg de oogzorg ook de ruimte die het nodig heeft. Helder zicht begint namelijk bij een uitgebreide oogmeting met de beste kennis en apparatuur.  We investeren regelmatig in innovatieve apparatuur en kennis om te zorgen dat de oogzorg ook echt anno nu is, de tijd dat we alleen een brillenzaak waren is echt voorbij!

Naast dat je bij ons de mooiste brillen, de nieuwste zonnebrillen en de beste contactlenzen kunt kopen vind je bij ons in de brillenwinkel ook optometristen, contactlensspecialisten, opticiens en een orthoptist. Deze laatste is er speciaal voor kinderen. Wat doen al deze mensen bij ons? Wat maakt dat dit voor u de beste oogzorg oplevert vertellen we hieronder.

 

Wat doet de Opticien?

Een opticien is iemand die gespecialiseerd is in het aanmeten en adviseren van monturen en glazen oftewel brillen. De voornaamste taak van de opticien is het meten van de sterkte afwijking van iemands ogen. Sinds eind van de twintigste eeuw is opticien in Nederland (en Portugal) geen beschermd beroep meer. In alle andere landen om ons heen nog wel.
Dit betekent dat iedereen zich opticien mag noemen! Soms heeft iemand een middag een presentatie bijgewoond en noemen ze zich opticien. Bij ons in de brillenzaak vind je echter alleen gediplomeerde opticiens die minimaal  3 jaar naar school zijn geweest en regelmatig cursussen volgen om bij te blijven met alle nieuwste ontwikkelingen.

De opticien zorgt bij ons ook voor het maken van de bril. Het maken van de juiste bril is net zo belangrijk dan het goed opmeten van de sterkte. Het glas moet altijd op de juiste manier geslepen en in het montuur gemonteerd worden zodat je altijd door het meest zuivere deel van het glas kijkt. Een millimeter kan soms al het verschil maken tussen fijn en comfortabel kijken of hoofdpijn van je bril krijgen.

Daarom maken wij de brillen ook bij ons in de winkel, alleen dan kunnen wij er voor zorgen dat je bril alle aandacht krijgt die hij verdient. Zo kunnen we voor jou het mooiste product maken. Wil je zien hoe wij jouw bril maken? Je mag altijd meekijken, als je hiervoor een afspraak maakt kun je zien hoe we de door jouw uitgezochte bril maken.

Waarom een Contactlensspecialist ?

Een contactlensspecialist is een opticien die zich minimaal twee jaar extra geschoold heeft in het aanmeten van contactlenzen. Deze specialisten weten exact welke lens bij welke ogen horen en kennen ook als geen ander de verschillen in de types contactlenzen. Met een cornea topograaf maken wij een gedetailleerde topografische opname van je hoornvlies (cornea) en op basis hiervan kunnen we de juiste lens voor je ogen adviseren.

Omdat het belangrijk is dat de contactlenzen goed blijven passen is het uitvoeren van nauwkeurige en regelmatige oogcontroles belangrijk. Deze controles worden bij ons ook uitgevoerd door dezelfde gediplomeerde contactlensspecialisten.

Wat is een Orthoptist?

De orthoptist is evenals de optometrist een beschermd beroep, op HBO niveau.  Een orthoptist vind je ook in het ziekenhuis. Bij ons in de brillenwinkel houdt de orthoptiste zich voornamelijk bezig met het behandelen van kinderen en onderzoekt:

 • Scheelzien;
 • Lui oog;
 • Dubbelzien;
 • Hoofdpijn;
 • Convergentieafwijkingen;
 • Accomodatiebreedte;
 • Fixatie disparatie;
 • Leesklachten;
 • Slechtziendheid.

Samen met jou beslissen we, mede op basis van de oogmeting, wat voor jou of je kind de beste oplossing is. Dit is lang niet altijd een bril of lenzen, maar soms ook een behandeling met oefeningen en eventueel pleisters plakken.

Wat doet een Optometrist?

Een optometrist is in staat om je ogen medisch te onderzoeken en problemen tijdig te zien. Je vindt optometristen bij ons in de brillenzaak, maar optometristen werken ook in het ziekenhuis. Een optometrist ben je tegenwoordig na een 4 jarige HBO studie. Een optometrist is een beschermd beroep en om optometrie te mogen uitvoeren moeten elk jaar ‘accreditatie’ punten gehaald worden. Natuurlijk zijn de optometristen bij ons allemaal gediplomeerd en halen ze elk jaar hun accreditatiepunten. Alleen zo kunnen we de beste oogzorg voor jouw ogen blijven garanderen .

De optometrist kijkt dus verder dan alleen de sterkte die je wellicht nodig hebt. Als eerste vragen we naar je algehele gezondheid en eventuele klachten. Medicijnen, stress, hormoonschommelingen, voedingssupplementen en dagelijkse werkzaamheden kunnen allemaal van invloed zijn op de algehele gezondheid van je ogen. Tijdens een meting let de optometrist op de oogbeweging, pupil reacties, kleuren zien en je gezichtsveld.

Dit meten we bij ons met een aantal verschillende onderzoeken;

 • Gezichtscherpte;
 • Gezichtsveld;
 • Binoculair onderzoek;
 • Oogdruk (tonometrie);
 • Spleetlamponderzoek,
 • OCT (Optical Coherence Tomography) netvliesscan;
 • Fundusfotografie;
 • Corneatopografie.

Al deze onderzoeken en uitkomsten bespreken we samen. Veelal kunnen we je met een bril, contactlenzen of een low-vision hulpmiddel helder zicht geven. Soms echter zien we tijdens de meting dat een hulpmiddel alleen niet genoeg is en verwijzen we je door via de huisarts naar de oogarts.

 • Altijd advies op maat
 • Grootste collectie monturen in de regio
 • Gediplomeerde optometristen
 • Multifocaal specialisten

Wat verkopen we in onze Brillenzaak?

Naast dat we al deze kennis in huis hebben kun je bij ons ook gewoon een mooie bril of contactlenzen uitzoeken. Hieronder vertellen we over welke producten en diensten we leveren.

Wij verkopen heel veel soorten brillen.

Je vindt bij ons een van de grootste en mooiste collectie brillen en monturen. We zijn en blijven een brillenwinkel, je kan bij ons een bril kopen in veel verschillende prijsklassen omdat wij vinden dat helder en scherp zicht voor iedereen betaalbaar moet zijn.

Onze collectie brillen is een van de grootste uit de regio, nergens hier in de buurt vind je zoveel keus achter 1 deur. Wij volgen de nieuwste ontwikkelingen en trends in ons vak voor jou op de voet. Wekelijks wordt de collectie aangevuld zodat er altijd veel keus voor je is.

Bij het passen van de brillen letten we altijd op een aantal dingen;

 • Vorm van het gezicht en het design van het montuur;
 • De afmeting van het montuur, de breedte van het montuur en de neusbrug bepalen samen of een bril comfortabel is.;
 • Het materiaal van het montuur; elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen is niet geschikt voor elke (werk-) omstandigheid of voor elke huid;
 • Wat is de uitstraling van het montuur; soms wil je graag een open blik naar buiten omdat dit in je werk als bv adviseur prettig is, of juist een heel modern montuur omdat bv je als kapster altijd bezig bent met mode en het gezicht.

De allergrootste collectie kinderbrillen

Naast de brillen voor volwassenen hebben we bij ons in de brillenwinkel ook kinderbrillen. Brillen speciaal voor kinderen zowel qua pasvorm, design en materiaal onderscheiden ze zich van de brillen voor volwassenen. Een kinderbril moet sterk zijn zodat de kinderen gerust tegen een balletje kunnen trappen of een handstand kunnen doen.

Dunne en lichte glazen zijn ook voor kinderen prettig en comfortabel, dit verhoogt het draagcomfort. Je vindt ook in de kinderbrillen bij ons de meeste keus en de meest moderne collectie van de regio. Wij zien juist vaak dat kinderen heel modebewust zijn en heel goed weten wat ze willen dragen. Hoe fijn is het dat ze veel verschillende monturen kunnen passen en vergelijken?

Het beste advies voor je contactlenzen

Contactlenzen zijn er in veel verschillende materialen en uitvoeringen, ook hier geldt dat de beste contactlens op maat aangemeten is. Harde (vormstabiele) lenzen, zachte lenzen, nachtlenzen,  multifocale lenzen of  hybride lenzen zijn allemaal mooie producten en hebben allemaal hun eigen unieke eigenschappen. Want voor wie geen bril wil (of kan) dragen bestaan er tegenwoordig heel veel mogelijkheden.

Contactlenzen in het algemeen bieden een aantal voordelen ten opzichte van een bril:

 • Makkelijk bij het sporten;
 • Onbelemmerd gezichtsveld;
 • Je houdt ‘je eigen’ gezicht;
 •  Niet aan mode onderhevig;
 • Beslaan niet in een vochtige omgeving;
 • Dragen prettig;.

Contactlenzen zijn in principe geschikt voor iedereen die een oogcorrectie nodig heeft. Zodra het hoornvlies volgroeid is kunnen lenzen aangemeten worden, veelal is dit vanaf 8 jaar. Wel is het belangrijk dat je gemotiveerd bent en op een verantwoorde manier met lenzen om kan gaan. Hygiëne is hierbij een belangrijk aspect.

Droge en natte ogen behandelingen.

Droge ogen is een veel voorkomend probleem en wordt veroorzaakt door onvoldoende bevochtiging en smering van het oogoppervlak. Als gevolg hiervan kunnen de ogen gaan steken, branden, zanderig aanvoelen of slijm afscheiden. Onze ogen gaan hierdoor tranen, deze tranen worden niet “vastgehouden” op het oogoppervlak waardoor een overmatige traanvocht productie en dus juist natte ogen als probleem ontstaan.

Als duidelijk is hoe jouw droge ogen ontstaan overleggen we samen welke behandeling voor jou het meest geschikt is. In een aantal gevallen volstaat het gebruiken van druppels of gel. In een aantal gevallen is de traanproductie verstoord doordat de Mucinelaag en/of de Meibom-klieren niet optimaal functioneren.

Hiervoor is het bij ons mogelijk om te behandelen met een IPL –apparaat (Intense Pulsed Light). Hiermee wordt de Meibom-klier dysfunctie permanent behandeld. Met minimaal 3 sessies met lichttherapie worden de kliertjes in het ooglid gestimuleerd. Op een aantal verschillende plaatsten rondom het oog wordt het IPL-licht toegepast waardoor het aanmaken van de lipiden toeneemt. Hierdoor zullen de tranen minder snel verdampen waardoor de problemen van droge ogen voornamelijk opgelost zullen zijn. De behandeling wordt gedaan met een E-light toestel waardoor deze pijnloos is en 30 minuten in beslag neemt.

Direct een afspraak maken bij ons?

AFSPRAAK MAKEN

Hoe werken wij in onze brillenzaak ?

Als je twijfelt aan je zicht, je hebt last van droge ogen, je bent toe aan een nieuwe bril of contactlenzen of je wilt gewoon eens weten hoe het met jouw ogen is gesteld dan ben je van harte welkom. Een uitgebreide oogmeting is bij ons gewoon service en betaal je niets voor. Onze oogzorg specialisten vinden jouw ogen belangrijk en aan deze zorg willen we geen prijskaartje hangen.

Indien we met de oogmeting een sterkte meten laten we je het verschil zien, je krijgt van ons een pasbril op zodat je het verschil kunt ervaren van zien met en zonder sterkte. Het is namelijk altijd aan jou of je deze sterkte wil corrigeren met een bril of lenzen en of je inderdaad vindt dat je prettiger kijkt met een correctie. De uiteindelijke beslissing neem je echter altijd zelf. Als we vinden dat je beter eerst naar een specialist in het ziekenhuis kunt gaan zullen we je altijd doorverwijzen. De beste zorg begint bij een eerlijk advies.

 

 

Heb je een vraag stel deze dan via het contactformulier. Wij zullen je vraag altijd zo duidelijk mogelijk beantwoorden. Je bent ook altijd welkom in onze brillenzaak aan de Dorpsstraat, met of zonder afspraak.