5 goede redenen om nu voor je kinderen een afspraak te maken

Gepubliceerd op 8 februari 2019.

Niet alleen de ogen van volwassenen worden in dit digitale tijdperk zwaar belast, ook die van kinderen. Oogartsen en onderzoekers waarschuwen voor de mogelijke gevolgen. Er zijn 5 redenen waarom je regelmatig ook de ogen van je kinderen moet laten controleren.

  1. Steeds meer kinderen hebben last van bijziendheid;
  2. Jongeren hebben de meeste kans op progressieve bijziendheid;
  3. Bijziendheid ontwikkelt zich het snelst tussen de 6 en de 17 jaar;
  4. Hoge bijziendheid vergroot de kans op staar, glaucoom en netvliesloslating op latere leeftijd;
  5. Steeds meer optometristen bij zelfstandige opticiens specialiseren zich in het managen van bijziendheid op jonge leeftijd en kunnen de bijziendheid zo veel mogelijk afremmen met een speciale bril, oogdruppels of contactlenzen.

Regelmatig naar de opticien.

Goed zien is in deze visueel ingestelde maatschappij belangrijker dan ooit. Toch zorgen we in het algemeen maar slecht voor onze ogen. We gaan twee keer per jaar naar de tandarts maar nooit naar de opticien of alleen wanneer we klachten hebben. Maak er een gewoonte van uw ogen en die van uw kinderen regelmatig te laten controleren. Als alles in orde is, is het prettig om dat te weten en als het zicht onvoldoende is, kan er snel iets aan gedaan worden. Zeker met het nieuwe schooljaar voor de boeg, is het heel verstandig om een afspraak te maken. Dit kun je doen onder het kopje contact of afspraak.